De niet jaar-specifieke informatie is gebaseerd op herhalingen in de jaarlijkse bepalingen. Eventuele wijziging in deze bepalingen worden niet automatisch op deze pagina verwerkt. Zie KNZB voor de laatste gegevens.

MC (minioren circuit)

Het minioren circuit bestaat uit een aantal wedstrijden met zwemafstanden. De snelste zwemmers zullen strijden in de Regionale Finale. De allerbesten worden uitgenodigd voor een nationale dag bij de KNZB.

Miniorenwedstrijden

Miniorenwedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB. Het Miniorencircuit wordt overal in het land georganiseerd; de Regio (west) zal in samenwerking met een zwemvereniging een miniorenwedstrijd organiseren. Het miniorencircuit is gericht op de individuele ranglijsten.

Miniorenwedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5. Na afloop van de vijf Miniorenwedstrijden is een finalewedstrijd in de vorm van de Regio Minioren Finale.

Regionale Minioren Finale

Door middel van de miniorenwedstrijden kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de Regionale Minioren Finales. Zij vormen de regionale/provinciale kampioenschappen voor minioren. Aan de hand van de resultaten per programmanummer tijdens de miniorenwedstrijden (Regio Minioren Top-25) worden ten minste de 15 snelsten uit de volgende leeftijdsgroepen uitgenodigd.

  • Meisjes minioren 2 - 3,
  • meisjes minioren 4,
  • meisjes minioren 5,
  • jongens minioren 2 - 3 - 4,
  • jongens minioren 5,
  • jongens minioren 6.

Het precieze aantal is afhankelijk van het aantal banen in het bad waar de finale georganiseerd wordt en het aantal te verzwemmen series. Dit wordt in september door de Regio kenbaar gemaakt.

Nationale Minioren Dag

De beste dertig gekwalificeerde zwemmers en zwemsters op alle gezwommen zwemnummers tijdens de Minioren wedstrijden en de top-5 van de Swimkick top 100 op één van de zwemnummers worden uitgenodigd voor deze dag. Op deze dag worden de toppers in het zonnetje gezet met veel activiteiten. Uiteraard zullen ze tijdens deze dag veel leren.

Miniorencircuit op KNZB