De informatie op deze pagina is een kopie van de KNZB site en is onderhevig aan wijzigingen.
De niet jaar-specifieke informatie is gebaseerd op herhalingen in de jaarlijkse bepalingen. Eventuele wijziging in deze bepalingen worden niet automatisch op deze pagina verwerkt. Zie KNZB voor de laatste gegevens.

Swimkick

SwimKickwedstrijden zijn wedstrijden voor beginnende wedstrijdzwemmers in de leeftijd jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5.

Alle kinderen kunnen vanaf hun 6e verjaardag deelnemen aan SwimKickwedstrijden. De SwimKickwedstrijden zijn bedoeld voor kinderen die kennis willen maken met wedstrijdzwemmen. Gevorderde minioren kunnen na één of twee seizoenen deelname aan SwimKickwedstrijden gaan deelnemen aan Miniorenwedstrijden. Voor de jongste leeftijdsgroepen (minioren 1) zijn uitsluitend de SwimKickwedstrijden.

 

Infokaarten

Bij zwemwedstrijden kun je gediskwalificeerd worden. Bij Swimkickwedstrijden is de scheidsrechter nog iets coulanter naar de zwemmer. Alle sporters die meedoen en foutjes maken krijgen een infokaart. Dit betekent dat je de slag die je moest zwemmen niet helemaal goed hebt uitgevoerd. Op de infokaart staat precies aangegeven wat je verkeerd hebt gedaan en hoe je het de volgende keer wel moet doen. De infokaarten zijn te downloaden vanaf de KNZB website.

 

Minioren

Miniorenwedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB en vormen al decennialang de basis van het echte wedstrijdzwemmen.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland. Voor de minioren is er na afloop van de acht wedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regionale Minioren Finale. Ook is er een speciale teamwedstrijd, de Minioren Club Meet.

 

 

Ranglijsten

De Miniorenranglijsten, die recht geven tot deelname aan de Nationale Miniorendag, zijn terug te vinden op de Ranglijsten pagina van de KNZB:

http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/ranglijsten/minioren_ranglijst/

Aan het eind van het seizoen worden de beste 30 zwemmers en zwemsters per leeftijdsgroep uitgenodigd voor deelname aan de Nationale Miniorendag.

 

De wedstrijden

Het Swimkick-Miniorencircuit wordt overal in het land georganiseerd, door de Regio in samenwerking met een zwemvereniging.

Bepalingen Swimkick & minioren
Programma Swimkick & minioren